Lasersko odstranjevanje dlak

Zakaj na lasersko odstranjevanje dlak?

Lasersko odstranjevanje dlak je postopek, pri katerem se uporablja svetlobna energija v obliki laserskega žarka, da se trajno zmanjša ali odstrani rast dlak na koži. Ta tehnika je priljubljena zaradi več koristi, ki jih prinaša.

Brezplačen posvet

Brezplačen posvet in tretma

Naročite se na brezplačen posvet in tretma za lasersko odstranjevanje dlak.

  lasersko odstranjevanje dlak

  Glavne koristi laserske odstranitve dlak

  • Trajno zmanjšanje rasti dlak: Laserski žarek je usmerjen proti temnim pigmentom v dlakah (melanin), ki absorbira svetlobno energijo in jo pretvori v toploto. To poškoduje lasni mešiček, kar zmanjša ali prepreči rast nove dlake. Po več tretmajih se doseže trajno zmanjšanje rasti dlak.
  • Hitrost in učinkovitost: Lasersko odstranjevanje dlak omogoča obdelavo večjih površin kože v relativno kratkem času. Zaradi tega je primerljivo hitrejše od drugih metod odstranjevanja dlak, kot so voskanje ali uporaba depilacijskih krem.
  • Manj bolečine: Laserski postopek je precej manj boleč v primerjavi z voskanjem oz. depilacijo. Nekateri ljudje poročajo le o občutku rahlega pekočega občutka med postopkom.
  • Prilagodljivost: Lasersko odstranjevanje dlak je primerno za različne dele telesa, vključno z obrazom, bikini predelom, hrbtom, nogami in drugimi področji.
  • Preprečevanje vraščenih dlak: Poškodba lasnega mešička z laserjem zmanjšuje tveganje za vraščene dlake, kar je pogost problem pri drugih metodah odstranjevanja dlak.
  • Konsistentni rezultati: Pri pravilno izvedenem postopku se dosežejo bolj enakomerni rezultati glede na barvo in debelino dlak, kar prispeva k boljši estetiki.
  • Samozavest: Zmanjšanje ali odstranitev neželenih dlak lahko izboljša samozavest in samopodobo posameznika.
  • Izboljšanje kože: Po več tretmajih laserskega odstranjevanja lahko opazite izboljšanje teksture in videza kože na obdelanih območjih.
  Preveri cenik za ženske

  trajna odstranitev neželenih dlak

  Kljub številnim koristim pa je pomembno vedeti, da so rezultati laserskega odstranjevanja dlak lahko odvisni od tipa kože, barve dlak in uporabljenega laserskega sistema. Prav tako je več seans pogosto potrebnih za dosego optimalnih rezultatov, saj so dlake v različnih fazah rasti in laserski postopek je najbolj učinkovit, ko so dlake v aktivni rasti. Pred odločitvijo za lasersko odstranjevanje dlak je priporočljivo posvetovanje s strokovnjakom, da bi ugotovili, ali je ta postopek primeren za vaše specifične potrebe.

  Kako poteka lasersko odstranjevanje dlak?

  Elysion PRO je najnovejša diodna laserska naprava, ki je zelo napredna in se uporablja za trajno odstranjevanje dlačic na obrazu in telesu. Deluje na zelo močen način s 3500 W moči ter ima poseben sistem hlajenja, ki ohranja temperaturo aplikatorja pri prijetnih 5 stopinjah Celzija med celotnim postopkom. S tem dosežemo popolnoma nebolečo izkušnjo, hkrati pa je tudi zelo učinkovita.

  Naprava ima dva načina delovanja: dinamični in statični. To pomeni, da lahko uspešno obravnava tako večje kot tudi manjše površine kože, ne glede na to, ali so dlačice bolj goste ali tanke. Elysion PRO laser deluje pri valovni dolžini 810 nm, kar ga naredi posebej primeren za obdelavo dlačic tudi na temnejši koži, kar je pomembno tudi med poletjem. Njegova moč omogoča, da svetloba prodre v lasni mešiček, kar preprečuje rast novih dlačic. Laser prodira le nekaj milimetrov pod kožo, da doseže korenino dlačice. Ko doseže melanin v dlačici, se svetloba spremeni v toploto, kar postopoma preprečuje nadaljnjo rast dlačic. Laser je še posebej učinkovit pri temnejših, debelejših in gostejših dlačicah, saj te boljše prevajajo toploto in preprečujejo rast novih dlačic.

  Preveri cenik za moške
  laserska naprava
  odstranjevanje dlak z laserjem
  laserska depilacija

  Pomembno je tudi razumeti, da je za uspešnost zdravljenja ključna barva dlačic. Pri svetlih ali sivih dlačicah laser ne deluje, saj so te za laser “nevidne”. Torej, temnejše dlačice bolje odreagirajo na laser in postopek je bolj učinkovit.

  FAQ – Pogosta vprašanja

  Kako poteka tretma?

  Področje, ki ga obravnavamo, je označeno s svinčnikom, da je postopek čim bolj natančen. Nato nanesemo ECO gel, ki dodatno ohlaja kožo in nato nadaljujemo z aplikatorjem laserja neposredno po koži. Po opravljenem postopku kožo temeljito očistimo in nanesemo gel aloe vere, ki pomirja kožo.

  Dlačice na katerem koli delu telesa ne smete odstranjevati s koreninami 3-4 tedne pred dogovorjenim terminom, razen za obraz, kjer velja pravilo 2-3 tedne. Območje, kjer se bo z laserjem delalo, je treba obriti nekaj ur pred dogovorjenim terminom, da se preprečijo nepotrebne kožne reakcije, kot so draženje ali pordelost. Za jutranje termine je najbolje, da se obrijete en večer prej, medtem ko se za popoldanske ali večerne termine priporoča jutranje britje na dan termina ali tekom dneva. Uporabe dezodoranta, losjona, olja, kreme itd. se je treba izogniti po britju pred tretmajem, da lahko laserska energija nemoteno doseže lasni mešiček. Soncu, savni in solariju, se je treba izogibati vsaj 48 ur pred in po tretmaju.

  Najbolj primerni kandidati so osebe s temnejšimi dlačicami.

  Osebe s svetlimi ali sivimi dlačicami niso najbolj primerni kandidati, saj takšne dlačice vsebujejo premalo melanina, kar je potrebno za privabljanje laserske energije. Vendar pa se je iz izkušenj pokazalo, da so se pri nekaterih strankah tudi sive dlake oslabele, vendar to ni zagotovljeno, zato mora vsak posameznik sam odločiti, ali želi poskusiti lasersko odstranjevanje dlačic na takem območju. Ker je pri nas svetovanje in preizkusni tretma brezplačno, nimate praktično ničesar za izgubiti.

  Tetovaže vsebujejo barve in bi ob stiku z lasersko energijo ne le povzročilo bledenje tetovaže, vendar tudi poškodbo kože, zato jih je nujno potrebno prekriti in se jim previdno izogibati.

  Za manjših znamenjih, ki so na ravni s kožo, ni nobenega tveganja pri stiku z laserjem. Pri večjih znamenjih je potrebno prekriti z belim zaščitnim svinčnikom ali posebno belo pasto, medtem ko se močno izbočeni nad površino kože prekrijejo z mikropor trakovi in se jih popolnoma izognemo. Naše izkušeno in certificirano osebje bo pri podrobnem pregledu vaše kože sprejelo odločitev glede navedenega.

  Najkrajši tretmaji, kot je regija nad ustnico, brada, pazduhe, in podobno, lahko trajajo od 5 do 10 minut, medtem ko večje površine, kot so celotne noge, trajajo približno 40 minut. V enem obisku je mogoče zdraviti celo telo, pri čemer traja tak tretma približno 1 uro in 30 minut do 2 uri.

  Termin lahko rezervirate on-line, vendar vas bomo pred terminom poklicali in preverili, ali ste primeren kandidat za lasersko odstranjevanje dlak.

  Elysion PRO je eden najnovejših laserjev na tržišču, pri katerem je bilo veliko truda vloženega v razvoj sistema hlajenja, da bi bili tretmaji popolnoma neboleči. Občasno se lahko začuti rahlo toploto ali blago pekoč občutek, vendar so tretmaji večinoma zelo udobni za prenašanje.

  Pri ženskim populaciji so najbolj priljubljena področja pazduhe, noge, bikini in nadustnica, medtem ko so pri moških najbolj priljubljena področja hrbet, prsi, trebuh in pazduhe.

  Po tretmaju bodo dlačice nadaljevale z rastjo, vendar počasneje kot običajno. V enem do dveh tednih bodo dlačice same odpadale, po katerem sledi obdobje, ko le-te enostavno ne bodo rastle. To obdobje na obrazu običajno traja približno en teden do dva, na telesu pa 3 do 4 tedne. Po tem se bodo postopoma začele vračati, vendar postajajo tanjše, mehkejše, svetlejše in redkejše z vsakim nadaljnjim tretmajem.

  Število potrebnih tretmajev se nikoli ne more natančno določiti s 100-odstotno gotovostjo, vendar se je v večini primerov izkazalo, da je za obraz dovolj 8 do 10 tretmajev, za telo pa 6 do 8 tretmajev. To se lahko razlikuje glede na hormonsko ravnovesje posameznika, stres, genetiko, upoštevanje priporočenih intervalov med tretmaji in podobne dejavnike. Nekaterim so morda dovolj že 4 tretmaji, drugim pa morda potrebujejo do 12 tretmajev.

  Glede na različne cikle rasti dlačic se običajno priporoča, da se za tretmaje na obrazu pride 1x na mesec, medtem ko za telo 1x na 2 meseca.

  Cikel rasti dlačic je razdeljen na tri faze, pri čemer je edino prva faza, imenovana anagen faza, primerna za njihovo uničenje, saj v tem času koren dlačic vsebuje najvišjo koncentracijo melanina. Cikel rasti se na obrazu hitreje spreminja kot na telesu, zato priporočamo različne intervale med tretmaji. Ker je vsaka oseba edinstvena in se lahko pokaže potreba po manjšem ali večjem razmaku med tretmaji, naše izkušeno osebje lahko predlaga različne intervale, da dosežemo boljše rezultate.

  Seveda, edina stvar na katero je treba biti pozoren je, da se območja, ki so izpostavljena laserskemu tretmaju, ne izpostavljajo neposredni sončni svetlobi 48 ur pred in po tretmaju. Porjavela koža ne bo težava za naš diodni laser, saj je primeren za vse tipe kože.

  Čeprav ni bilo izvedenih raziskav o vplivu laserja na nosečnice, se zaradi previdnosti laserskih tretmajev ne priporoča v nobeni fazi nosečnosti.

  Tako laser kot IPL (intenzivna pulzirajoča svetloba) sta po naravi optična energija, ki z močno svetlobo ustvarjata toploto, kot metodo za odstranjevanje dlačic, vendar obstajajo nekatere bistvene razlike med njima. Pri IPL-u je snop svetlobe, ki prodre pod kožo, razpršen v več smereh, kar ima za posledico manjši učinek, medtem ko je laserski snop svetlobe usmerjen koherentno in sinhronizirano, kar omogoča boljše ciljanje in dosežek dlačnih mešičkov. Zato lahko žarki IPL, ki ne prodrejo dovolj globoko pod kožo, povzročijo močnejšo pekočo bolečino in večje tveganje za poškodbe okoliškega tkiva. To ni primerljivo z diodnim laserjem, saj kljub večji moči zaradi usmerjenega snopa svetlobe ne povzroča pekočega občutka, temveč se osredotoča izključno na dlačne mešičke. Za vse je izjemno pomembna varnost pri izvajanju tretmajev, tudi med poletnimi meseci, ko je koža zagorela, in je to mogoče doseči le z diodnim laserjem.

  Nikakor. Vse več je moških, ki se odločajo za lasersko odstranjevanje dlak in najbolj priljubljena področja so hrbet, prsi, trebuh in pazduhe.

  Sprejemljiva minimalna starost za začetek laserskega odstranjevanja dlačic je lahko celo 14 let, čeprav večina strokovnjakov priporoča počakati do konca pubertete. Če gre za žensko osebo, je pomembno, da je začela menstrualni ciklus in ni hormonsko nestabilna, kar pomeni, da ni prisotnih medicinskih stanj, kot je sindrom policističnih jajčnikov (PCOS). Za osebe, mlajše od 18 let, je ob prvem obisku potrebna prisotnost enega od staršev/zakonitega skrbnika, ki poda pisno soglasje. Ker se hormoni med puberteto spreminjajo tako hitro, da je rast dlačic neobvladljiva, bo verjetno potrebnih več tretmajev kot običajno. Ko se hormoni uravnovešajo (običajno med 17. in 19. letom), so tretmaji bolj učinkoviti in trajni.

  Izjemno pomembno je upoštevati dana navodila po laserskem odstranjevanju dlačic, kar vključuje izogibanje vroči vodi, savni, solariju, soncu ter prekomernem potenju (trening) v naslednjih 48 urah. V kolikor se je z laserjem izvajalo na pazduhi, se je prav tako treba izogibati uporabe deodoranta do konca istega dne. Priporoča se tudi nanos aloe vere gela, 2-3x po tretmaju, za navlažitev in pomiritev kože.

  Dermatološke klinike običajno uporabljajo medicinske laserje, ki jih lahko uporablja le zdravniki. Laserji so močnejši, kar sicer ne pomeni, da zaradi tega bolje odstranijo dlačice. Zaradi svoje moči lahko poleg odstranjevanja dlačic ponudijo tudi druge terapije z laserjem, kot so zdravljenje brazgotin, pigmentacij in kapilar. V našem salonu izvajamo lasersko odstranjevanje dlak z diodno lasersko platformo Elysion Pro z močjo do 3500 W. Ta moč zagotavlja optimalno učinkovitost in varnost, pri čemer dodatna povečava moči za odstranjevanje dlačic ni nujna niti priporočljiva.

  Ko smo Googla vprašali o našem laserju je povedal sledeče: »Elysion, manufactured by Cocoon Medical, is the best value, high quality Diode Laser on the market. Designed for new clinics or those offering laser hair removal for the first time.« Ne verjamete? Preverite sami.