Laminacija obrvi

Laminacija obrvi

Imate nesimetrične obrvi? Obrvi definirajo vaš selfie, zato poskrbite, da bodo vedno urejene.

V vsaki šali je nekaj resnice, kar velja tudi za zgornji zapis. A strinjali se bomo, da so obrvi okras obraza. In na njihovo urejenost lahko vplivamo z enostavnimi tehnikami, kot je na primer laminacija ali fiksiranje obrvi. Neboleč postopek trajnega oblikovanja obrvi, s katerim dlačicam spremenimo smer v želeno obliko, dosežemo videz košatih obrvi in poskrbimo za idealen lok.

Preveri cenik
laminacija obrvi

Laminacija obrvi – neboleča metoda

Laminacija je neboleča alternativa drugim bolečim metodam oblikovanja obrvi, kot sta na primer trajno ličenje ali tetoviranje. Se vsako jutro pred ogledalom jezite, ker vsaka dlačica v obrveh išče svojo pot, kar rezultira v nesimetričnih obrveh? Z laminacijo poskrbimo za simetrijo, košat in bolj poln videz obrvi, dlačice pa bodo bolj ubogljive in enostavne za česanje.

Preveri cenik

Obstojnost pri laminaciji

Učinek laminacije traja do 8 tednov oziroma 2 meseca. Vaše obrvi bodo odražale naraven in negovan videz tudi do 5 tednov po opravljenem postopku, nato se počasi vračajo v svoje prvotno stanje in postopek je potrebno ponoviti. Priporočamo, da se laminacija obnovi na 8 tednov ali prej, odvisno od nege in sodelovanja dlačic.

Za popoln videz se prvih 24 ur po laminaciji priporoča na področju obrvi izogniti kakršnemukoli stiku z vodo, ličili in vsemi produkti, ki bi lahko izsušili dlačice.

Ali je laminacija obrvi varna?

Pomembno se nam zdi poudariti, da laminacija nikakor ne poškoduje vaše primarne zasnove obrvi. Uporabljamo kakovostne preparate, ki so nežni do kože in ne dražijo predela okoli obrvi.  Laminiranje je varna metoda za oblikovanje obrvi, vsekakor pa ni za vsakogar. Tega tretmaja se ne priporoča ljudem z vidnimi poškodbami na obrazu, odsvetujemo ga tudi osebam, ki imajo zelo redke, tanke in kratke obrvi ali so v preteklosti imele reakcije na kozmetiko, barvila in poltrajno tetoviranje (microblading).

oblikovanje in laminacija obrvi

Domača nega po laminaciji

Takoj oz. 24 ur po postopku svetujemo:

  • da se izogibate stiku z vodo in dotikanju na področju obrvi;
  • da se izogibate savni, plavanju ter izpostavljanju soncu;
  • da ne nanašate ličil (senčk za veke);
  • da se izogibate kremam z retinolom ter kislinami AHA in BHA;
  • da ne uporabljate pilingov in samoporjavitvenih krem;
Preveri cenik

Obrvi namažete s serumom za obrvi, balzamom ali bolj mastno/hranljivo kremo; to naj bo vsakodnevna jutranja in večerna rutina za nego vaših obrvi.