Pedikura

Klasična pedikura

“Človeško stopalo je mojstrovina inženirstva in umetniško delo. ” – L. Da Vinci

Urejena in zdrava stopala so kazalnik zdravega duha v zdravem telesu.

Naša stopala nosijo vse breme našega telesa, so stik in meja med nami in tlemi. Zato poskrbimo, da bodo vedno urejena in negovana s pedikuro. Težke noge razbremenimo z masažo, kožo pa zmehčamo s kopeljo in dodatki v obliki krem in olj. Vse to vam nudimo v našem salonu v okviru različnih vrst pedikur.

pedikura in manikira

Vsaka pedikura je poživljajoča terapija za vaše noge in stopala. Koža na stopalih se stara hitreje kot na preostalih delih telesa, saj je izpostavljena zunanjim vplivom ter večjim obremenitvam. Pogosta in pravilna nega sta zato nujni, če želimo ohraniti zdrava in urejena stopala.

storitve pedikure

V našem salonu vam nudimo tradicionalno pedikuro, ki zajema kopel (predpriprava), posebno nego suhe kože, odstranjevanje zatrdele kože na stopalih ter nego obnohtne kožice in nohtov. Pedikuro začnemo s toplo, odišavljeno kopeljo, v kateri se namakajo vaša stopala. Vaša stopala tako pripravimo na nego, vam pa preostane zgolj sproščanje.

Preveri cenik
pedikura

La Bonita SPA pedikura

Sproščujoča SPA pedikura, ki poleg vseh delov klasične pedikure vključuje še razvajanje v spa kopeli. Namen spa pedikure je nežno zmehčati in nahraniti kožo. Od klasične pedikure se razlikuje v tem, da vsebuje še piling, masko in masažo stopal.

Prepustite se nežni razbremenjujoči masaži svojih nog in stopal. Zagotavljamo, da bo vsak vaš korak v nov dan lahkoten kot hoja po oblakih.

Preveri cenik

Medicinska pedikura

Medicinska pedikura je usmerjena v problematiko stopal in nohtov na nogah. Z njo rešujemo in zdravimo:

  • vraščen noht,
  • glivični noht,
  • kurja očesa,
  • otiščanci.

Medicinsko pedikuro lahko kombiniramo s klasično pedikuro ali pa se osredotočimo zgolj na posamezen problem.

Trajanje je odvisno od problematike. Reševanje težav z vraščenim nohtom bo zahtevalo dolgotrajnejšo nego in redne obiske. Mehkejše nohte rešujemo z opornico PODOFIX, trše pa s sponko 3TO.

Preveri cenik

Vraščen noht

Vzroki za vraščanje nohta so največkrat nepravilno pristriženi nohti, poškodba, preozki čevlji, uživanje nekaterih zdravil. Pri vraščanju nohtov se robovi nohta vraščajo v kožno gubo na nohtu in povzročijo pritisk nanjo. Najprej občutimo le rahlo bolečino in predel postane rahlo rdeč in nabrekel, če se pritisk ponavlja, lahko pride do hujšega vnetja in gnojnega izcedka, ki že zelo boli. V tretji stopnji pride do povečanja gnojnega izcedka, v obnohtju pa se pojavi povečano vneto tkivo.

vraščen noht

Najpogosteje je vraščanje nohtov posledica same oblike nohta, ki je bolj ukrivljen, in nepravilnega striženja nohtov na nogah. Med vzroke prištevamo tudi nepravilno obutev, kjer obuvalo pritiska na noht in mehanske poškodbe nohta ali prsta. Sami lahko storimo veliko že s pravilno nego stopal.