kolagen

Bo kolagen zares upočasnil staranje vaše kože?

Kdor živi v koraku s časom in vsaj malo spremlja lepotne trende, ve, da je kolagen že zadnjih pet let stalnica v medijih vseh vrst. Bodisi je to revija, ki vam krajša čakanje v čakalnici pred ambulanto, oglasna pasica, ki jo zasledite med jutranjim pregledovanjem svojega najljubšega digitalnega časopisa, deljen story vaše prijateljice iz vrtca, ki je niste videli že 28 let in o njej veste več kot njen sosed (ki nima Instagrama), ali pa je to oglas na avtobusu, v katerega strmite vseh 45 minut svoje vožnje od Tivolija do Bežigrada, v prometni konici, seveda. Glede na pogostost pojavljanja v novicah lahko že takoj na začetku ovržemo tezo, da gre za modni trend. Zato se osredotočimo na drugi del, da je kolagen absolutni zmagovalec v boju proti staranju kože.

Kaj je kolagen in zakaj se ga trudimo s terapijami povečati?

Kolagen predstavlja kar neverjetnih 70 % debeline naše kože. Razgradnja kolagena je povsem naraven del procesa staranja, ki smo ga deležni vsi. Na razgradnjo kolagena vplivajo tudi UV-sevanje, vnetja kože, stare poškodbe kože, ki se ne zdravijo pravočasno … Zato je za ohranjanje zdrave in mladostne kože nega ključnega pomena. Uporaba kreme za obraz z visokim zaščitnim faktorjem vsak dan v letu in da, tudi 29. februarja vsaka štiri leta. Naša koža zaščito potrebuje vsak dan, v vseh letnih časih in tudi v prestopnem letu.

kolagen terapija

Povečanje izgradnje kolagena

Kot zanimivost naj povem, da je kolagen najbolj čvrst in najbolj razširjen strukturni protein v telesu. Ne predstavlja le 70 % debeline vaše kože, temveč tudi kar neverjetnih 30 % vseh telesnih beljakovin in je izredno pomemben za ohranjanje zdravih sklepov, notranjih organov, žil in mišic. To je eden od glavnih razlogov, zakaj so terapije za povečanje izgradnje kolagena v nenehnem raziskovanju in izboljšanju.

V našem salonu sledimo trendom in vam ponujamo visoko kakovostne rešitve. Tako lahko pri nas najdete tretmaje, ki vam bodo pomagali pri povečanju izgradnje kolagena.

Nega obraza microneedling

Dokazano eden najuspešnejših tretmajev za regeneracijo in obnovo kože. Več o tem →

Nega obraza z ultrazvokom

Učinki tretmaja se kažejo v takojšnjih spremembah in dolgoročnih rezultatih. Več o tem →

Nega obraza z radiofrekvenco

Neinvazivna tehnika, ki deluje v globokih kožnih tkivih in pomaga pri proizvodnji kolagena. Več o tem →

Nega z vitaminom C

Vitamin C se uporablja v številnih izdelkih proti staranju kože in znakom utrujene kože, saj spodbuja tvorbo kolagena v koži. Več o tem →

Naše spletna stran uporablja piškotke. S klikom na gumb "Sprejmem" sprejemate uporabo vseh piškotkov na strani.